Graditi se mora

02_06_2007
Graditi se mora

Nakon nešto više od godine dana kraju su se priveli radovi na novoj splitskoj uglovnici koja je niknula na mjestu srušenog mlina. Novo gradilište na Sukoišanu je na trasi Dioklecijanova vodovoda koji će sada sigurno dočekati bolje dane.

U siječnju 2006. sa zemljom je sravnjen stari mlin i susjedne kamene kuće kraj Manđerove ulice. Nakon nešto više od godine dana kraju su se priveli radovi na novoj splitskoj uglovnici.

Početkom prošle godine bageri su sravnili stari mlin i kuću Slapničar

Iako je riječ o značajnim kubicima betona koji su nadomjestili stare kamene kuće, novogradnja nije izazvala veću pozornost javnosti.

  Završen je prvi dio novogradnje na Dobrome

Vjerojatno će se javiti poneki nostalgični glas tek kada se nastavi najavljeno istiskivanje starih kuća, kad se novogradnja u sljedećoj fazi proširi prema Ženskom đačkom domu, a proširenjem Manđerove sa zemljom sravni još kamenih kuća. Tko zna hoće li i onda preživjeti stara pelegrinka... No, graditi se (m)ora.

I ovo gradilište je na trasi Dioklecijanova vodovoda kao i Brodarica

Ora-mont je zatvorio jedno, a otvorio drugo gradilište… Nakon uglovnice Sukoišan 1, potom nastavka uz ulicu Domovinskog rata - Sukoišan 2, red je došao i na Sukoišan sjever kojeg sa prethodnim zgradama ipak veže samo isti investitor, ne i izgled. Sredinom gradilišta prolazi trasa Dioklecijanova vodovoda koji će sada sigurno dočekati bolje dane.

Skice ste već mogli vidjeti u albumu Split 2000 i neke

Četiri stambena tornja izdizat će se nad poslovnim sadržajima na donjim etažama. U sklopu ovog projekta previđena je i izgradnja značajnih garažnih kapaciteta namijenjenih i javnoj namjeni. Do 2010., s druge strane ulice, trebao bi niknuti i veliki poslovno-sportski kompleks Park mladeži. Sukoišan se sve više puni novogradnjama pa se nezadovoljni stanari okolnih zgrada za park, igralište i životni prostor bore čak i na Sudu.

napisao/foto: Pile