Harmful

23_05_2007
Harmful

Kultni njemački alter rockeri Harmful izdali su novi album. Mješavina je to najboljeg od underground rocka, metala i indie zvuka, s najčešćim paralelama na Queens Of The Stone Age. Na velikoj europskoj turneji dolaze i u Quasimodo....

Kultni njemački alter rockeri Harmful otvorili su novu stranicu u svojoj dugoj i impresivnoj karijeri. Aktivni od davne 1992. i sa čak 6 albuma iza sebe, za sedmu studijsku ploču i turneju u svoje su redove dobili snažno pojačanje u liku Billya Goulda, osnivača i basiste legendarnih Faith No More.


Billy se nedavno zaljubio u glazbu Harmful, producirao im novi album (jednostavno nazvan "7" ), te se priključio bandu na turneji na mjestu druge gitare. Napomenuti treba da je ovo prva turneja Billya uopće nakon raspada Faith No More krajem 90ih godina prošlog stoljeća.

Faith No More´s Billy Gould Talks about Harmful

Novi Harmful album mješavina je najboljeg od underground rocka, metala i indie zvuka, s najčešćim paralelama na Queens Of The Stone Age. Da stvar bude zanimljivija, novi album objavljen je za Billyev label Kool Arrow, kod nas u distribuciji preko Dallas Records. Band je i na velikoj europskoj turneji na kojoj obilaze doslovno svaki njen kutak, uključujući i naše krajeve. U Hrvatskoj bend nastupa u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

►www.harmfulweb.com

Quasimodo, 25.05., upad besplatan.