10. Dani

19_05_2007
10. Dani

Krajem svibnja tradicionalno se obilježavaju "Dani volonterskog rada". Osim subotnjeg zabavnog programa uz predstavljanje na štandovima na Prokurativama, u Vili Dalmacija održat će se predavanja, dodjela priznanja i forum mladih volontera...

Krajem svibnja tradicionalno se obilježavaju "Dani volonterskog rada". Prošle godine je vrhunac bio koncert Gega na prepunoj Rivi. Kulminacija ovogodišnjih, jubilarnih desetih Dana, bit će u jutarnjim satima subote, 26. svibnja 2007. na Prokurativama.

Gego na punoj Rivi povodom prošlogodišnjih Dana volonterskog rada

Dva dana prije, u četvrtak i petak, program će se odvijati u Vili Dalmacija. Prvog dana održat će se predavanja o razvoju volonterstva u Hrvatskoj, međunarodnim iskustvima volontiranja u obrazovnom procesu te izvorima financiranja. Među gostima će biti biti predstavnici Vladina Ureda za udruge, MOBMSa i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Na kraju dana, održat će se svečanost dodjele priznanja udruzi godine.

U petak će se u jutranjim satima predstaviti rezultati istraživanja "Volontiranje - stavovi i praksa". Također, predstavit će se CARDS 2003, partnerstvo u pružanju socijalnih usluga. Za 17 sati predviđen je forum mladih volontera.

U subotu je na Prokurativama bogati zabavni program

U subotnjem bogatom zabavnom programu sudjelovat će klape Ventula, Šufit, Serpentina i Ardura, zbor Petra, mandolinski orkestar Sanctus Domnio, splitske mažoretkinje, plesna grupa DNF, judo klub Pujanke, Zajednica Tehničke kulture Split sa automodelarima i old timerima, Deki&Žare sa freestyle nogometnim trikovima, Petra Stella Band te umjetnički modni kreator Viletina sa modnom agencijom Dance Factor.

Akcija "Split volontira!" povodom Dana volontera, 05.12.'06.

Paralelno sa zabavnim programom, na štandovima će se predstavljati oko 100 organizacija civilnog društva, institucija, osnovnih i srednjih škola. Tradicionalno se na štandovima prigodnom prodajom prikuplja novac u akciji Udruge za udrugu. Sredstva prikupljena na ovogodišnjoj akciji namijenjena su opremanju Informativnog centar za mlade – Info zone.

Kao i prošle godine, Dane volonterskog rada organizira udruga MI u partnerstvu s udrugom Most, a podržavaju ih Grad Split, Academy For Educational Develpoment sredstvima USAIDa i C.S. Mott fondacija.

napisao: Pile