Modni performans za 100 godina

04_05_2007
Modni performans za 100 godina

Okruglih sto godina postojanja slavi 2007-e Umjetnička škola iz Splita, a umjesto rođendanske torte u Salonu Galić u Marmontovoj ulici organizirali su proslavicu koja je na žalost trajala tek dva dana. Tako su u srijedu i četvrtak Galića ispunili učenički plakati na temu 100 godina...

Okruglih sto godina postojanja slavi 2007-e Umjetnička škola iz Splita, a umjesto rođendanske torte u Salonu Galić u Marmontovoj ulici organizirali su proslavicu koja je na žalost trajala tek dva dana. Tako su u srijedu i četvrtak Galića ispunili učenički plakati na temu 100 godina škole, a bio je to i tradicionalni pokušaj da se uoči lipanjskih upisnih rokova zainteresira osmaše za upis u kreativno srednjoškolsko obrazovanje.

 
Posebnu pažnju namjernika, ali i slučajnih prolaznika privukle su djevojke iz višestruko nagrađivanog Odjela za modni dizajn koje su se predstavile pravim malim performansom. Pronosile su naime, odjevne modele s kojima su pokupile skoro sve glavne nagrade s ovogodišnjih zagrebačkih Dana strukovnog obrazovanja.

Lista nagrađenih izgleda ovako:
- prvo mjesto za pojedinačni model: Anamarija Asanović
- drugo mjesto za modnu kolekciju: Anamarija Asanović i Ana Bogdan
- prvo mjesto za dizajn odjeće: Petra Krstić
- drugo mjesto za dizajn odjeće: Barbara Bursać
- drugo mjesto za dizajn tekstila: Andrea Bilić
- treće mjesto za dizajn tekstila: Katarina Cvitković
- a ne zaboravimo spomenuti i njihove mentorice Suzanu Budimir i Lilu Foretić Vuko


Rođendanska fešta nastavlja se za točno mjesec dana, kada će se u Palači Milesi otvoriti izložba radova svih profesora stručnih predmeta koji su od daleke 1907-e predavali u Umjetničkoj školi. Od Emanuela Vidovića, preko Ante Kaštelančića i Ivana Mirkovića, pa do Kuzme Kovačića i mlađe generacije.
tekst: Cole
foto: Hana