Radovi na onkologiji od jeseni

17_04_2007
Radovi na onkologiji od jeseni

Velikom humanitarnom akcijom prikupljeno 11,5 milijuna kuna potrebnih za nadogradnju i modernizaciju Centra za onkologiju KB-a Split. Pacijenti će se za vrijeme izvođenja radova preseliti na Plućni.

Nadogradnja i modernizacija Centra za onkologiju KB-a Split uskoro bi mogla početi. Naime, ishođene su građevinska i lokacijska dozvola te je prikupljen iznos od 11,5 milijuna kuna koliko bi trebali stajati najavljeni radovi. Skupljanje novčanih sredstava odvija se već nekoliko godina, a dodatno se intenziviralo humanitarnom akcijom "Centar od ljubavi" koju su uz Županijsku ligu za borbu protiv raka inicirali "Slobodna Dalmacija" te splitska tvrtka "Brodomerkur".
— Papiri su riješeni prije mjesec dana, no nedostajala su još dva milijuna kuna koje je bolnica odlučila darovati. Već smo sastavili Povjerenstvo koje će raspisati natječaj za izvođača radova te je osiguran prostor u kojem će funkcionirati Onkologija za vrijeme radova, a riječ je o dijelu Plućnog odjela. Početak radova ovisi o uspješnosti natječaja, no to u ovom trenutku i ne smatram ključnim - kazao je prof. dr. Dujomir Marasović, ravnatelj Kliničke bolnice Split, dodavši da će biti sretan ako radovi krenu na jesen.
Zadovoljstvo postignutim rezultatom ne krije ni Vinka Abramović iz Županijske lige za borbu protiv raka.
— U okviru akcije za prikupljanje sredstava za Onkologiju samo se prošle godine na blagdan sv. Jure prikupilo 4,5 milijuna kuna. Modernizacija Onkologije značit će povećanje broja postelja, kojih je trenutačno 42, te liječenje pacijenata u najsuvremenijim uvjetima - ustvrdila je Abramović.

Slobodna Dalmacija, Sandra Lapenda