Fešta od brodica!

15_04_2007
Fešta od brodica!

Deveto izdanje splitskoga nautičkog sajma Croatia Boat Show najveća je sajamska priredba te vrste ikada održana, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Jugoistočnoj Europi. Na 120.000 četvornih metara izložbenog prostora...

Deveto izdanje splitskoga nautičkog sajma Croatia Boat Show najveća je sajamska priredba te vrste ikada održana, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Jugoistočnoj Europi.

Na 120.000 četvornih metara izložbenog prostora, protegnutog od zapadnoga ruba splitske Rive do gata sv. Petra (u splitskoj trajektnoj luci), svoje proizvode – plovila za razonodu svih vrsta i veličina, opremu za njih i boravak na moru, te obilje pratećih artikala – predstavlja više od 400 domaćih i stranih kompanija, koje ove godine dolaze iz 20 zemalja.

Bitna specifičnost splitskog sajma – na kojem je uvjerljiva većina brodova izložena u moru – potvrđena je dolaskom 271 plovila, od velikih i raskošnih motornih jahti do luksuznih jedrilica, gumenjaka svih veličina i namjene, te drugih brodica.

Daljnjih 154 plovila izloženo na suhom, gdje se – u šatorima, te u garaži trajekta Petar Hektorović – predstavljaju i proizvođači brodskih motora, raznih mehaničkih i električnih uređaja i sklopova, navigacijske opreme, odjeće i obuće, te najraznovrsnijih dijelova brodske opreme i rekvizita za sportove na i u moru.

Sajam je svečano otvorio predsjednik Vlade Ivo Sanader, koji je u svom govoru pohvalio organizatora, mladu tvrtku "Profectus" i Vicenca Blagaića koji joj je na čelu, iskazavši svoje zadovoljstvo i ponos poduhvatom kojemu se dive ljudi širom svijeta, kako Splitom i njegovim ambijentom, tako i splitskom nautičkom feštom.

Riječi hvale organizatorima uputili su i resorni ministar Božidar Kalmeta, gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić, te u ime generalnog pokrovitelja sajma Hypo Group Alpe Adria, gosp. Filip Duvančić, regionalni manager za Dalmaciju.

Iako su se u medijima pojavile informacije o tome kako je ovo posljednja godina održavanja sajma nautike na području koje sada zauzima, misleći pri tome na preuređeni dio Rive, gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić ipak je tvrtki Profectus zajamčio sigurnost u vidu podrške, koju će grad Split pružiti kao i svih godina do sada.

CBS otvoren je svakodnevno do 22.travnja u radnom vremenu od 10 do 19 sati.

Radio Damacija