SLUK

U čast nedavno obnovljene zgrade i pozornice splitskog Gradskog kazališta lutaka, u Splitu će se od 15. do 18. travnja po prvi put održati najveći nacionalni lutkarski festival, 21. SLUK. Tijekom 4 festivalska dana bit će odigrano 11 predstava u izvedbi 10 kazališnih kuća.

U čast nedavno obnovljene zgrade i pozornice splitskog Gradskog kazališta lutaka, u Splitu će se od 15. do 18. travnja po prvi put održati najveći nacionalni lutkarski festival, 21. SLUK.


voditeljica marketinga Marija Kurjak i Zdenka Mišura, ravnateljica GKL
Tijekom četiri festivalska dana bit će odigrano 11 predstava u izvedbi deset kazališnih kuća. Urednica programa je dramaturginja Lada Martinac-Kralj. Za festivalske nagrade natječe se osam predstava u izvedbi GKL iz Split i Rijeke, Lutkarskog kazališta "Za bregom", Dječjeg kazališta "Branka Mihaljevića" iz Osijeka, Lutkarske scene "Ivana Brlić Mažuranić", Kazališta lutaka Zadar, Zagrebačkog kazališta lutaka i Dječje lutkarske scene varaždinskog HNK.

Predstava studenata treće godine studija lutkarstva i glume na osječkoj Umjetničkoj akademiji bit će izvedena izvan konkurencije, kao i predstave Lutkarskog kazališta Mostar i Hrvatskog kazališta Pečuh.

Iz predstave "O zmaju koji je kokice jeo i jednu lažnu princezu sreo"

Stručni žiri u sastavu Iva Gruić, Slavčo Malenov, Duško Rapotec Ute, Dražen Ferenčina i Jakša Fiamengo odlučit će o devet nagrada u raznim kategorijama - od nagrade za predstavu u cjelini do nagrada za tekst, glazbu, kreaciju lutaka, scenografiju, režiju...

Program se neće odvijati samo u Kazalištu lutaka, već i u Teatrinu i HNK. Također, osim predstava održat će se izložba "Lutkarstvo u Hrvatskoj – autorski dodir" Abudlaha Seferovića i izložba stvaralaštva splitskog lutkara s najduljim stažom Ivice Tolića.

Nedjelja, 15.04.
Sedam kozlini i samo jedan bedni vuk / 19:30 /Gkl

Ponedjeljak, 16.04.
Mjesečeva priče / 9:30, 10:30 / Tetarin
Sanak / 11:00 / Gkl
O zmaju koji je jeo kokice… / 17:00 / Gkl

Utorak, 17.04.
Ružno pače / 9:30 / Teatrin
Ljepotica i zvijer / 11:00 / Teatrin
Madejev ležaj / 17:00 / Gkl

Srijeda, 18.04.
Zlatna ribica / 9:30 / Gkl
Čarobna frula / 11:00 / HNK
Petrica Kerempuh / 17:00 / Gkl
Karneval životinja / 20:00 / Gkl

Cijena ulaznica: 20kn
Tel: 395 958


napisala / foto: Andrea

Info zona Facebook