Odličan SLO ritam

09_04_2007
Odličan SLO ritam

Umek je opravdao očekivanja i status vrhunskog dj-a, a Pero pokazavši svoj veliki potencijal, zaprijetio „velikima“! Odličan party, velik odaziv, loš prostor i previše droge! Ipak, pare nisu bačene, ide se i sljedeće godine!

Nakon godinu dana Master's je još jednom ugostio dj Umeka kojeg možemo svrstati uz bok najpoznatijih dj-eva današnjice. Bio je to vrhunski spektakl u sklopu promocije novog electro house-labela kojeg je najpoznatiji slovenski dj nedavno pokrenuo i objavio svoj novi single "Carbon Occasions“ dobivši uglavnom pozitivne kritike, ali nije nadmašio starije hitove "Lanicor“, "Gatex“ ili noviji "Posing as me“.


Ove godine Umek se predstavio u nešto drugačijem svjetlu nego prošle. Od funky techna zvuk je evoluirao do nešto sporije mješavine techna, electra, minimala i housea ili tzv. astrodisca, koji je, kako svjetska, tako i splitska publika odlično prihvatila. To potvrđuje  vruća atmosfera među masom istinskih obožavatelja te uživljenih teenagera, koju je pak započeo naš poznati Pero Fullhouse, ali i završio na veliko oduševljenje publike. Naime, neki bi se složili da je upravo Pero svojim nastupom bio zvijezda večeri! U svom nastupu, Umek nije izostavio promovirati svoj najnoviji hit "Carbon Occasions“, s tim da je koristio dosta efekata što možda i nije bila najbolja opcija, s obzirom da je pomalo razbijalo tečnost glazbe. Uglavnom, moglo bi se reći da je taj megapopularni slovenski dj, splitskoj publici priredio dva sata vrlo kvalitetne moderne elektronske glazbe, vješto ukomponirane u cjelinu odličnog partija.

Velika posjećenost nije izostala unatoč basnoslovnim cijenama (bar za ograničeni studentski budžet) od 80 odnosno 100kn, što je 20 kn skuplje nego prošle godine. Moram priznat da sam bila iznenađena masom ljudi koju sam zatekla i zbog same činjenice da se party održavao za vrijeme uskršnjih blagdana. Svakako bi se moglo reći da još od prošlogodišeg Umekovog gostovanja , nijedan party nije privukao toliki broj obožavatelja elektronske glazbe.


Ove godine, za razliku od prošle, uvjeti unutar Mastersa bili su nešto podnošljiviji, što bi otprilike značilo da je prolazak kroz klub, sa jednog kraja na drugi, bio izvediv u vremenskom periodu manjem od pola sata, pokretljivost je bila ograničena - ali ne i nemoguća, struje je bilo dovoljno, opasnosti za život od nekakvog gušenja, zaraze, ili neznan čega - po mom sudu - nije bilo, čiketalo me samo 3 puta, a nisam zapazila niti jedan kolaps, s tim da su vibracije u nekim trenucima bile tolike, da sam često imala osjećaj kako ritam muzike diktira moj srčani ritam, što mi se i nije pretjerano svidjelo. Ono standardno nije izostalo, dakle šaroliki stylinzi, pierce đir, rekviziti tipa neonke i zviždaljke, mnogo dinamičkih kretnji u svim smjerovima, pod svim kutevima, mnogo pari raskolačenih očiju, ponuda i potražnja speeda, weeda, bombončića na svakom kutku, konzumacija u wc-ima i slično...


Da rezimiran...
Umek je opravdao očekivanja i status vrhunskog dj-a, a Pero pokazavši svoj veliki potencijal, zaprijetio "velikima“!
Odličan party, velik odaziv, loš prostor i previše droge!
Ipak, pare nisu bačene, ide se i sljedeće godine!

Galerija fotografija danas-sutra ;)


napisala: Jion_mae
foto: Jion_mae & BuBi