Nautički sajam otvara dio Rive

03_04_2007
Nautički sajam otvara dio Rive

Organizatori postigli dogovor o pristupu sajmištu preko Rive, umjesto preko Gata sv. Petra. Sajam se širi na more i bit će 30 posto veći nego lani.

Posjetitelji će na 9. međunarodni sajam nautike, čije je otvaranje najavljeno za 14. travnja, dolaziti preko dijela Rive smještenog između mora i palmi, zbog čega su radovi na uređenju toga dijela šetnice posljednjih dana intenzivirani pa se upravo privode kraju.
Ustupak je to, kako saznajemo u "Profectusu", organizatoru Boat Showa, za Gat sv. Petra, koji je trebao odigrati ulogu pristupnoga puta do Sajma, ali je "zapeo" u nadogradnji. Organizatori priznaju kako su zbog tekućih radova primili brojne zabrinute pozive klijenata, no ipak su, u suradnji s Gradom, Konstruktorom i Lučkom kapetanijom, uspjeli pronaći prihvatljivo rješenje.
Građevinski radovi u splitskoj luci neće utjecati ni na veličinu sajamske površine, tvrde organizatori, najavljujući čak njezino znatno povećanje, ali na moru. Pripreme za otvaranje sajma teku po planu i sve bi trebalo biti završeno do 11. travnja.
— Imat ćemo oko 30 posto veću površinu jer ćemo postaviti tridesetak pontona više, što će nam omogućiti da primimo i 30 posto više izlagača, među kojima će biti 30 premijera — objasnila je rast od "sve po 30" "Profectusova" menadžerica Mirta Šeta, povjerivši nam kako prema tome očekuju da će broj posjetitelja premašiti prošlogodišnjih 50 tisuća.
Slobodna Dalmacija, Tea Sumić