Dizajn u akvariju

28_03_2007
Dizajn u akvariju

Carski grad je dobio zacijelo najveću izložbu dizajna u svojoj likovnoj povijesti. Izložena je selekcija najboljih studentskih radova s područja grafičkog dizajna i interaktivnih medija i, u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom, izložbu trogodišnje hrvatske dizajnerske produkcije 040506, koja je prethodno predstavljena u Zagrebu i Rovinju.

Zahvaljujući Odsjeku vizualnih komunikacija u povodu obilježavanja desetljeća postojanja Umjetničke akademije Split, carski je grad dobio zacijelo najveću izložbu dizajna u svojoj likovnoj povijesti. U golemom prostoru budućeg Akvarija - koji će još dugo biti u "grubim radovima" pa se pametno koristi za izložbenu djelatnost – postavljena je izložba stotinjak studentskih radova nastalih za desetogodišnjeg rada Umjetničke akademije, a kao svojevrsni support toj ideji u isti se prostor, u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom, smjestila i izložba trogodišnje hrvatske dizajnerske produkcije 040506, koja je prethodno predstavljena u Zagrebu i Rovinju.



UMAS je izložio selekciju najboljih studentskih radova s područja grafičkog dizajna i interaktivnih medija. Među njima su i radovi Maris Cilić i Rafaele Dražić, nagrađeni na smotri hrvatskog dizajna u kategoriji studentskih radova, ali i radovi nagrađeni na brojnim drugim natječajima. Zanimljiv je podatak da se Odsjek vizualnih komunikacija pokazao kao najbolji i najuspješniji odsjek na splitskoj akademiji unatoč činjenici da ima najviše studenata/ica, a najmanje predavač/ica i samo jednu asistenticu!
Tim više i struka i Grad podržavaju inicijativu da se izložba studentskih radova zajedno s izložbom HDD-a tradicionalno prezentira u Splitu.


nagrađeni rad Rafaele Dražić

Postav izložbe i besprijekorno dizajniran katalog s nizom tekstualnih informacija o desetljeću rada Odsjeka vizualnih komunikacija potpisuju Tomislav Lerotić, Maris Cilić, Igor Čaljkušić, Ivica Mitrović, Mirko Petrić, Nikša Vukša i Marijan Petričević.

napisala / foto: Andrea Weber