Swayzak

20_03_2007
Swayzak

Groove is in the Heart subotnji party u Master'su najavljuje kao party sezone! Osnivači legendarne grupe Swayzak David "Broon" Brown iz Londona i Roger "23" Reuter iz Saarbruckena, predstaviti će se dugosvirajućim Swayzak SoundSystem dj setom koji je postao "must" u mnogim europskim klubovima. Zagrijavanje će odraditi Pero FH.

Deset godina je prošlo od kada su objavili svoj prvi EP "Bueno", iako su na sceni još od 1994. Od tada su nezobilazne figure moderne elektroničke glazbe. Originalnu postavu su činili londončani David "Broon" Brown i James Taylor. Roger "23" Reuter iz Saarbruckena započeo je suradnju sa Swayzak još 1998. te su pokrenuli zajednički projekt Swayzak SoundSystem koji je postao legendaran po njihovom jedinstvenom 8-satnom dj setu u Fabricu u kojemu je svaki od njih svirao po jednu ploču naizmjence, postavljajući svaki put iznova izazov za sljedećeg.  Njihovi LP-evi "Snowboarding in Argentina'' (1998), "Himawari" (2000), "Dirty Dancing" (2002) and "Loops from the Bergerie" (2004) postavili su ih na unikatno mjesto u svijetu elektroničke glazbe. Oni nemaju ništa s jednoličnom subkulturom raznih žanrova, nemaju ništa sa uobičajenim DJ krugovima, upravo tako izbjegavajući da upadnu u zamke stereotipa i ponavljanja. Zanimljiva je jedna Jamesova: "Mrzimo cijelu englesku scenu. Radije ćemo vrijeme provesti u studiju nego ići na bezvezne partije i govoriti o glazbi. Glazba mora govoriti sama za sebe." I govori.

Unikatna mješavina deep housea, minimal techna i electro elemenata te eksperimentiranja sa dubom je najbliže opisu njihovog zvuka.


Cijena ulaznica u pretprodaji je 60 kn, a na dan 80 kn. Pretprodaja je na već poznatim lokacijama - cd shopovi Dallas i Dancing Bear, te caffe barovi Puls i Bifora.

Nagradna igra: 5x1 ulaznica, ime+prezime na [email protected], naslov maila: swayzak.
U petak predvečer rezultati 3 reda ispod ;)

Nikša Vukša
Ivana Vladović
Doris Bajić
Saša Pocrnić
Tanja Minarik