Gast u slast

12_03_2007
Gast u slast

U nedjelju je završen još jedan GAST. Iznenađujuće je to što se neki od proizvoda nisu mogli degustirati, pa čak ni kupiti, stoga je nejasno koja je bila  njihova svrha na sajmu. Sve dane sajma, pratio je popratni program.

U nedjelju, 11.ožujka, završen je međunarodni, dvanaesti po redu, sajam GAST. Posjetitelji su, u razdoblju od pet dana, imali priliku razgledati i degustirati proizvode od čak 925 izlagača na 40 tisuća metara kvadratnih.


Održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Stjepana Mesića, Vlade Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, GAST se smatra jednim od najvećih i najspecijaliziranijih gastro sajmova, objedinjujući sajam prehrane, pića, vina, turizma, namještaja, kave te hotelske i ugostiteljske opreme.



Među izlošcima, svakako su najveću pažnju plijenili automobili poznatog švedskog proizvođača, dok su najbrojnije bile slastice i kava. Iznenađujuće je to što se neki od proizvoda nisu mogli degustirati, pa čak ni kupiti, stoga je nejasno koja je uopće njihova svrha na sajmu.



Za sve one koji vole popiti koju čašicu više, unatoč vožnji i jutranjoj glavobolji, novi napitak na tržištu javlja se kao moguće rješenje problema. Ime mu je Alcohol killer i pomaže reduciranju količine alkohola u krvi. No, nismo uspjeli saznati cijenu te vitaminske kombinacije.


Sve dane sajma, pratio je popratni program od kojeg se, kao najzanimljiviji, mogu izdvojiti show "Veseli Dalmatinac“- dobrotvorni cocktail i kuharska revija "Poznati u kuhinji“.






Sajam GAST je postao tradicija Splita i šušur koji dolazi s njim, upotpunjuje ponekad, da ne kažem uvijek, dosadnu splitsku svakodnevicu koja boluje od kroničnog nedostatka ovakvih događaja.

napisala: Zrinka
foto: Cole i B.Perlain