Opet višamo na tiramolu

11_03_2007
Opet višamo na tiramolu

Nakon prošlogodišnje izložbe splitska.tiramola, evo ovogodišnjeg izdanja iste priče! Udruga splitski.portal ponovno poziva mlade, javnosti (još) nedovoljno poznate fotografe, da prozrače svoje fotografije zarobljene u škafetinima, filmovima, CDovima, stickovima…

Nakon prošlogodišnje izložbe splitska.tiramola, evo ovogodišnjeg izdanja iste priče. Udruga splitski.portal ponovno poziva mlade, javnosti (još) nedovoljno poznate fotografe, da prozrače svoje fotografije zarobljene u škafetinima, filmovima, CDovima, stickovima… A'mo, nemojte da neki tako dobri momenti nikad ne ugledaju svjetlo dana, ne budite sebični, podilite to i s drugima i budite ponosni na svoj talent i umijeće.

Prošlogodišnje, premijerno izdanje zainteresiralo je više od 40 autora i na natječaj je pristiglo više od 400 fotografija. Odaziv je zatekao i one najoptimističnije među organizatorima. Novo iznenađenje bila je velika podrška medija i  (pre)velik broj ljudi na otvaranju :)



Ove godine izložba će se održati u istom prostor što ne znači da očekujemo manje gostiju na otvaranju ;) Bit će to prvi događaj u tek preuređenom prostoru u kojem će se otvoriti Informativni centar za mlade – Info zona. Upravo zbog preuređenja prostora  Tiramola će biti tek krajem travnja, a ne sredinom ožujka kako je to bilo prošle godine. Novo izdanje starog prostora omogućit će i kvalitetnije postavljanje izložbe. Nadamo se da će nam i bolja financijska podrška omogućiti da još kvalitetnije odradimo promociju ovog đira, hobija, interesa i mladih fotografa od kojih neki možda ni ne sanjaju postati profesionalci i velika imena već im je fotografija isključivo - gušt.

Prošle godine smo bili popustljivi, na natječaju dopuštali više od pet fotografija po autoru i sebi zadali ogroman zalogaj da sve to pripremimo za žiri. Najteže je bilo odbaciti kvalitetne i zanimljive fotografije koje više fizički nismo mogli smjestiti u prostor. Ove godine imajte milosti prema organizatorima :) Dobro pretražite svoju arhivu i na vrijeme škljocnite koju novu sliju… i onda dooobro promislite i odaberite do pet vama najboljih. Imate za stvaranje i razmišljanje vremena do kraja ožujka, puna 3 tjedna. Umjesto prošlogodišnjih 40, žiri će ove godine imati zadatak izabrati dvadesetak fotografija koje će biti u postavu izložbe. Kakva je to tiramola na kojoj vise samo mudante ili samo lancuni?! Naravno, tema je i ove, kao i prošle i svake iduće godine - slobodna. Kontakt za informacije i slanje svojih pet aduta za natječaj: [email protected]

Pozvani: svi mladi kojima je gušt fotografirati - ne moraju se smatrati fotografima
Tema: slobodna
Rok za prijavu: kraj ožujka
Broj fotografija po autoru: 5
Broj fotografija u postavu izložbe: 20ak
Kontakt mail: [email protected]