Ploče

11_03_2007
Ploče

I dok su gradski komentatori zaokupljeni kamenim i betonskim pločama na Rivi, za Split su možda ipak važnije nove kamene ploče koje su postavljene na pročelje Palače pravde ili betonska ploča na novoj zgradi rodilišta. Al' možda je ipak važnije kako će nam izgledati mjesto za prošetat i popit kavu ;)

I dok su gradski komentatori zaokupljeni kamenim i betonskim pločama na Rivi, za Split su možda ipak važnije nove kamene ploče koje su postavljene na pročelje Palače pravde. Radovi na preuređenju zgrade Suda započeti u studenome 2006. polako napreduju i valjda će biti dovršeni do kraja godine, kako je i planirano.


Nova oprema, klimatizirani i prošireni radni prostori, izgled dostojan zgrade Suda… sve je to preduvjet da (i) u Splitu (pro)funkcionira pravna država. Slično se može opisati i budućnost splitskog rodilišta. Valjda i posljednja betonska "ploča" na novoj zgradi zaslužuje malo pozornosti... Nakon godina čekanja i dvogodišnje izgradnje, Split bi 2008. trebao dobiti adekvatno rodilište.


A možda je ipak najvažnije kako će nam izgledati mjesto za prošetat i popit kavu – jer možda tu leži tajna uživanja u životu i zaboravljanja na sve probleme ;)

napisao/foto: Pile