Kad se glas s foruma čuje

07_03_2007
Kad se glas s foruma čuje

Više nas ne bi trebalo čuditi da je naš forum inspiracija za neke (re)akcije ili novinske tekstove. Rasprava o (ne)dodjeli gradskog stana glumcu splitskog HNK, Nikoli Ivoševiću, nije privukla mnogo korisnika, no prava čitačica na pravom mjestu i – još jednom je ostvaren smisao foruma.

Više nas ne bi trebalo čuditi da je naš forum inspiracija za neke (re)akcije ili novinske tekstove. Prije godinu dana ta „dječja prepucavanja“, kako ih neki opisuju, izrodila su splitsku.tiramolu – uspješnu izložbu mladih neafirmiranih fotografa koja će ove godine imati svoje drugo izdanje. Nije prošlo puno vremena da i jedna dirljiva priča pokrene forumaše i da udruge BEAT i splitski.portal organiziraju humanitrani koncert na kojem je prikupljeno 18.5 tisuća kuna.


Ozbiljnost nekih rasprava u kojima su sudjelovali kompetentni mladi potakla je i lokalne političare da klikaju po forumu. Inspiraciju su nalazili i novinari. Istina, bilo je tu od krivo protumačenih zafrkancija do izjava izvučenih iz konteksta.  "Narodnjaci bi tukli rokere" bio je novinarski zaključak temeljen na nesmotrenom postu jednog forumaša. Komentirala se na Zadnjoj strani Slobodne i od samih korisnika uglavnom ismijana anketa "Tko najviše sramoti Split". Bombastični naslov (ne)spretno je rezimirao žučnu raspravu o nedavnim oružanim obračunima u Splitu. Al' nek pišu - znači da čitaju ;)


Sada opet forum ima riječ... Rasprava o (ne)dodjeli gradskog stana glumcu splitskog HNK, Nikoli Ivoševiću, nije privukla mnogo korisnika, no prava čitačica na pravom mjestu i – ostvaren je smisao foruma. Samo par pročitanih postova bilo je dovoljno da se novinarki Novog lista, Vesni Božanić Serdar, prelije kap odluke i da pokrene akciju davanja podrške ideji o dodjeljivanju gradskog stana Ivoševiću. Već prvog dana podršku su dale mnoge osobe iz javnog života, a inicijativu su prenijeli i drugi mediji. Na listi potpisnika peticije tako su se među prvima našli: Jasen Boko, Renato Baretić, Damir Šarac, Valentino Bilić Prcić, Arijana Čulina, Zlatko Gall, Milorad Bibić Mosor...

Tko još ne vjeruje da se na forumu, osim zabaviti i potrošiti vrijeme, može i učiti i pomicati planine?