Please, where is the castle?

01_03_2007
Please, where is the castle?

Ovih dana prvi put su u Splitu postavljeni i putokazi prema splitskim muzejima i galerijama. Čudno je kako i dalje putokazi prema Dioklecijanovoj palači stoje jedino na ulazu u grad. Iako, to vječno pitanje: "Ok, but where is the palace?" je možda i jedna čar Splita...

Ovog ljeta su obnovljeni putokazi prema splitskim hotelima. Nikad ih neće biti dovoljno, ali lektura prije postavljanja im ne bi škodila :) Ovih dana prvi put su u Splitu postavljeni i putokazi prema splitskim muzejima i galerijama. Dosadašnjih par znakova koji su upućivali prema muzejima sigurno nisu bili dovoljni, a nisu ni odgovarali pravilniku o signalizaciji na cestama koji nalaže da smeđa bude osnovna boja takvih znakova. Muzeji i galerije će sada sigurno biti dostupniji turistima, a da bi i nama postali poželjnije odredište ipak treba napraviti nešto više…

 

Čudno je kako i dalje putokazi prema Dioklecijanovoj palači stoje jedino na ulazu u grad, a sigurno je najviše turista koji u Split dođu prvenstveno zbog Palače. Iako, to je možda i jedna čar Splita koju ne bi trebalo izgubiti…:) Nakon bjesomučnog lutanja po gradu, konačno ga netko uputi prema centru grada i Rivi… A onda turist iziđe iz automobila i opet luta dok ne odluči ispred Podruma zaustaviti nekoga i pitati: "Please, where is the castle?". A onda ga ti ostaviš u čudu kad kažeš: "Castle? You mean Diocletian's palace? You are standing in front of substructures of palace!"

A signalizacija u gradskoj jezgri... Nakon što su prije godinu dana skinute sve šarene primjerene i neprimjerene reklame, odabrano je rješenje za cjelokpuni sustav signalizacije u gradskoj jezgri.

Kad se ideja jednom realizira, pješaci će na informativnim pločama moći pročitati turističke informacije i informacije o pojedinim znamenitostima, a na samim lokacijama spomenika kulture nalazit će se ploče s informacijama o spomeniku uz isječak iz tlocrta. Već su dizajnirane i slične ploče na kojima će biti informacije o komercijalnim sadržajima.

napisao / foto: Pile