170 biciklista na Klisu

23_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Biciklistički savez SDŽ
170 biciklista na Klisu

Na Klisu se održala biciklistička utrka XCM Atrium Spring Trophy koja je okupila 170 biciklista iz 6 zemalja, a pobijedili su Andrea Kiršić i Filip Turk, aktualni prvak i prvakinja Hrvatske.

Na Klisu se, 20. ožujka, održala biciklistička utrka XCM Atrium Spring Trophy u organizaciji Hrvatskog biciklističkog saveza. Pobjednici su utrke Andrea Kiršić i Filip Turk koji su ujedno aktualni prvaci Hrvatske.

Utrka je bila duljine 34,5km a nakon starta sa kliške tvrđave biciklisti su se penjali na Blaca pa dalje makadamom prema Vučevici nakon čega su se preko Blaca vratili u Klis. Pobjednik je stazu savladao za 1 sat, 15minuta i 52 sekunde. Odmah iza pobjednika u cilj je ušao reprezentativac Crne Gore Demir Mulić, dok je druga od žena bila Maja Ljuba Ena. U sklopu biciklističkog događanja na Klisu bila je i utrka rekreativaca za Rekreativnu zimsku ligu u Dalmaciji na istoj stazi.

MTB biciklističko događanje koje su organizirali Biciklistički savez SDŽ i BK Spalatum okupilo je na Klisu 170 biciklista iz 6 zemalja.

Najavljeno je i iduće veliko biciklističko događanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, XCM Uvati vitar - službena utrka hrvatskog biciklističkog kupa koja će se održati
28. svibnja 2016. u Sutivanu na otoku Braču a trajat će tri dana.