Moji DJ počeci...

26_04_2005
Moji DJ počeci...

Vec nakon nekih 15 tak dana dosla je moja prva samostalna vecer. Dok sam radija zajedno sa Josipom sve mi je bilo cool, no tu vecer adrenalin mi je bio do maksimuma tj. bolje reci trema. Najgore od svega je bilo sto sam morao naciniti najavu ono u stlu "Dobra vecer itd" a bojao sam se mikrofona (ka i masu dee jay-eva) ka od zmije...

Radija sam sa DJ Josipom i bilo mi je cool, ono, predprogram, sentiši... al jedva sam čekao kad ću započet svoj prvi samostalni rad. Sićam se jedan put bili smo uvatili neke ženske, i sad di ćemo sa njima, predložim ja DJ Josipu da ostanemo nakon posla u klubu pa svak svoju (hehehe). On se složi pod uvjetom da namistimo i njemu jednu. I tako je i bilo, nas četiri i njih četiri. Svak na svoj kantun disca i lagano udri. Taman je došlo do onog "glavnog" dijela kad odjedanput čujemo hod preko podija, pale se svijetla i zaću se ženski glas "Ajme tebe Josipe, al sam znala da cemo se jeb....t". Hehehe, poludija je jer je ona imala "stvari" pa računa kad ne jeb... ja, nećete ni vi. I tako nas je istira iz disca.

Već nakon nekih 15-tak dana došla je moja prva samostalna večer. Dok sam radija zajedno sa Josipom sve mi je bilo cool, no tu večer adrenalin mi je bio do maksimuma tj. bolje reći - totalna trema. Najgore od svega je bilo što sam morao načiniti najavu ono u stilu "Dobra vecer.... itd", a bojao sam se mikrofona (ka i masu dee jay-eva) ka od zmije. Nekako sam odradija tu večer i ekipa se dobro zabavila. Iz večeri u večeri bilo je sve lakše i lakše. U to vrime radilo se samo sa pločama, i to maxi singlovima i sa singlovima. Ploče su se nabavljale vani. "Shakespeare" je imao svoje izvore i mahom su nabavljali ploče iz Engleske dok znam da smo u "Cherry"-a kupavali ploče u Muinchenu i u Trstu.



U Trstu je dućan od ploča držao jedan Fabio i bio je sposoban uvalit ti sranje od ploče. Naime ima je skroz mali dućan, a zvucnike ka da si u discu. Prvo bi te ispipao koliko imaš love i kad bi vidija da imaš malo love za potrošit uvaljivao bi ti sranje,naprdija bi zvuk tako da ti se svaka pisma parila ludilo; jedino bi mu doskočija ako si imao popis stvari onda te ne bi mogao maslati.
A sta se Shakespeare-a tiče kako su imali drugačiju (tj. bolju) produkciju muzike (svoje kanale nabavke ploča) vlasnik nije DJ Lorencu dozvoljava snimanje kazeta jer je to tada bija odličan biznis budući da se disco glazba praktički nigdi nije mogla snimit ( na radio postajama su se tada vrtile uglavnom strane pisme tipa Beatlesi, Abba, itd. dok prave dance glazbe je bilo vrlo malo). A svakome je bija film imat izmiksanu kazetu. Onda se doskakalo na tome da te gazda ne uvati (patent by: DJ Lorenzo) zalipija bi se komad crne izolir trake preko VU metara i onda u polumračnoj kabini se ne bi vidilo da se nešto snima.
Inače kazete su se snimale u toku posla dok radiš, i ekipi nije smetalo (dapače) da se snimi glas dee jay-a i sve ono sta bi dee jay priča na mikrofon, dok po specijalnim željama za snimanjem su se naplačivale i specijalne cijene (hahahaha).