Fotomonografija za 15 godina A3

Fotomonografija za 15 godina A3

Plakati su skinuti sa stropa kluba i skenirani (i nakon toga, naravno, vraćeni na strop). Na nekima je jako vidljiv utjecaj vremena (čitaj: duhanskog dima) pa im to daje dodatnu draž.

Kultni kninski klub A3 napunio je 8. studenoga 15 godina. Tim povodom izrađena je fotomonografija 15 godina kluba A3 u formatu mrežne publikacije koju je katalogizirao i arhivirao Hrvatski arhiv weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Naglasak je stavljen na plakate kojima su se oglašavali pojedinačni koncerti, skupni koncerti i festivali koji su se dogodili u A3 ili im je organizator bio A3 (zadnje dvije i pol godine organizator je udruga Atribut). Plakati su skinuti sa stropa kluba i skenirani (i nakon toga, naravno, vraćeni na strop). Na nekima je jako vidljiv utjecaj vremena (čitaj: duhanskog dima) pa im to daje dodatnu draž.

Onima koji su bili na koncertima, pregledavanje plakata predstavljat će nostalgično vremensko putovanje. Onima koji nisu – bit će to jedno zanimljivo dokumentarističko iskustvo, ali i podstrek da u skoroj budućnosti dođu u klub na pokoju svirku.

Publikaciju besplatno preuzmi na linku.

Iz uvoda
U A3 su se događale i kazališne predstave, večeri poezije, večeri slam poezije, predstavljanja knjiga, nastupi stand up komičara, izložbe slika, promocije stripa, projekcije dokumentaraca i igranih filmova, filozofski cafe-i, pub kvizovi, stvaranje slika uživo…
Izrađena su ukupno 324 plakata za razna događanja – koncerte, skupne koncerte i festivale. Na tim događanjima
odsvirano je 447 pojedinačnih svirki, a nastupilo je ukupno 319 različitih bendova i izvođača od kojih su mnogi svirali više puta.
Ivica Šimić

Info zona Facebook