Sve što se htjeli znat :)

11_04_2005
Sve što se htjeli znat :)

Tri dana odlične svirke, svi trenutno najpopularniji izvođači, bez lažnog glamura i senzacionalizma, pobjednici po guštu naroda... a opet nije sve bilo tako idealno?! Iako nam organizator (agrrrrr) nije odobrio foto akreditaciju (uz pisanu reportažu i zanimljivosti) donosimo vam i najveću fotogaleriju Koogle koju ćete naći... ajmo!

Jaka ekspedicija Splitskog portala* (urednici - neki moderatori i forumaši) krenula je prije kojih 10 dana u pohod na metroplu!
CILJ - tri dana kuuuglanja; velike količine alkohola i mozak na pašu! I evo nas živih nazad... DOJMOVI - raznoliki! Upravo to i je razlog šta ovako kasno pišem recenziju cijele dodjele jer je sve nekako bolje sagledat sa par dana odmaka!


Prvog dana (petak) u Ksetu (malen, skučen klub u sklopu FER-a) kao zagrijavanja za centralni dan nastupili su izvođači nominirani za najboljeg novog izvođača!

Prvi su nastupili - Marshmallow koji sviraju kako sami vole kazat: lo-fi pop-rock - neka vrsta alternativnog rock-a koja me se nije posebno dojmila! Zagrebačka grupa Flyer (3 cure super izgleda i par momaka) svojim samuovjerenim i jako dobro uvježbanim nastupom pokazali su da se na njih itekako može u budućnosti računat (a nagrada koju će osvojit kasnije to samo potvrđuje)!



Iako dočekani pljeskom i glasnim odobravanjem publike jedino šta sam zapamtio od Septice je to da u grupi imaju 2-3 starca i da imaju užasno glupe tekstove ''jesu li ovo tvoje gaće - nisu to su moje gaće - đes' me jebo... '' ili ''ćija je ovo trava čiji je ovo šit''?!? What a fuck? Zadarski Postolar Tripper - žestokom svirkom najavili su svoj prvi album - koji bi po predstavljenom moga bit i malo više od samo simpatičnog stiha ''koga čega kapulice - komu čemu meni'' - držin fige momci!!



Curama iz Lollobrigide su se svi od srca nasmijali (ili ostali u čudu) - a to i je njihov glazbeni cilj - jer i same su priznale da im bolje ide plesanje nego pjevanje :) ps. slatkoj Idi stalno je spadao top - pa eto recepta za privuć ljude na gaže ... nastupajte u grudnjacima :) U daljnjem tekstu navest ću par citata koje ste morali čitat u Slobodnoj o istoj temi, a nemaju veze sa mozgom:


'' Nakon što je voditelj večeri pročitao ime pobjednika... čuli su se zvižduci i neodobravanje .... Zlatnu je Kooglu je odnio Flyer, band koji najmanje od svih pripada okolišu urbane klupske scene .... osobno smatram da je najveća pogreška učinjena pri samoj nominaciji ovog banda od organizatora, jer uvrštenjem bandova koji se kvalitetom i zvukom nalaze na granici kriterija koje promovira Koogla, znatno manju priliku za medijski proboj imaju neka od pravovjernih klupskih imena...''

Draga novinarko - glasnog negodovanja i nezadovoljstva uopće nije bilo?!?! A Zlatna Koogla nije nagrada samo za ''urbanu klupsku glazbu'' - nego općenito za glazbu bilo kojeg glazbenog pravca pod uvjetom da je žiri koji nominira smatra kvalitetnom - a grupa Flyer je u protekloj godini hit singlovima ''Stanica prema suncu'', ''Želim najviše'' i ''O jednoj mladosti'' itekako najbolje prihvaćeni novi izvođač!!





Subota večer. Znajući za impresivan :) popis izvođača koji su najavljeni - na vrijeme smo ''čekirali'' ovu jednu akreditaciju koju smo dobili od organizatora ...C...C..C... Sponzorsko pivo pola litre 10 kuna ... ajd za početak nemože bolje... Došli smo oko 9 sati i ''Tvornica'' je već bila solidno popunjena (ako nekoga zanima - to vam je prostor poput naše ''Kocke'' samo 3 puta veći)! Na početku je atmosfera bila malo zamorna jer svirali su Ramirez, Valerija Nikolovska, Meri Trošelj i Hal, Vatra, Chris Eckman i The Bambi Molesters, al sa jednom rukom na šanku i okidanjem fotoaparata tu i tamo vrime je brzo prošlo... Za početak citat moje omiljene novinarke :)


''Tijekom devetosatnog nastupa u subotu u zagrebačkom klubu Tvornica proglašeni su dobitnici glazbene nagrade Zlatna Koogla...''

Koncert je trajao od 21 do 03:25 ... pametnom dosta da zbroji... Ajde počni pisat članke nakon koncerta, a ne prije... buuuuu!




Prva kriza dodjele dogodila se kad se pokvario DVD na kojem su se trebale puštat animacije za svaku kategoriju - pa su prezenteri (Bore Lee, Dalibor Matanić, Igor Mirković, Zlikavci i njihov u blagu ruku ''negledljiv'' producent... te nominirani) morali usmeno čitat pojedine kategorije... nakon toga par 15 minutnih pauza zbog kašnjega izvođača, ne nastupanje najavljenog Arsena Dedića, the Hives i ''ostalih gostiju iznenađenja'' i tu ću se ajde zaustavit :)



Jedini ''skandalčić'' koji se dogodio bilo je nenajavljeno upadanje Ivane Babić - bivše pjevačice Yammata tijekom njihovog predstavljanja nove pjevačice Maje Posavec (mala je odlična ;)! Iako je publika to shvatila kao zadnji zajednički nastup i foru - to je bilo simpatično svima osim članovima benda, al Ivana se jednostavno nije dala smest i cijeli nastup odradila sa njima :)



Damir Urban objavio je da Papa prije koji sat umro :( i uz pratnju bubnjeva otpivao je samo ''Mjesto za mene''! Slijedio je odličan nastup Elementala (Romantika, Sama, Malo sutra, Tako lijepa, Iz dana u dan).. Remi je pokazala da osim šta odlično repa - iz dana u dan je sve bolja pjevačica! I za kraj odlični i žestoki - Edo Maajka i Leksaurini!



Evo citata o TBF-u:

'' Pravu feštu u Tvornici izazvao je splitski TBF s nabrijanom izvedbom generacijske "Heroix" i "Masovne hipnoze" za kojih je publika bila doslovno u transu....''

Ja i ona smo očito bili na dva različita mjesta jer je moja omiljena grupa totalno zakazala tu večer - publika nije bila u transu nego razočarana što je od svih odličnih stvari sa ''Maxon Universala'' morala slušat 15-ak minuta (ne hipnotiziranja) nego uspavljivanja... :( Nakon odličnih nastupa zadnjih miseci koje smo mi čuli po Splitu - tu niste ništa propustili!



Usprkos tomu TBF su pobjednici ovogodišnje Koogle, a njihov Maxon Universal sigurno najbolji album zadnjih godina uopće! Osvojili su sve najvažnije nagrade: album godine, grupu godine, producent, cover albuma, i najpopularniji izvođač!
Edo Maajka doma nosi 4 Koogle (tj. kocke): pjevač godine (pjevač - hahaaha???), video spot, web site i najbolji izvođač po žiriju! Ostali ''laureati'' su: pjesma godine - Ne daj - Natalie Dizdar, pjevačica godine - Remi, instrumentalist - Maksim Mrvica, koncertni nastup godine - Hladno Pivo!

Na kraju vam ipak moran reć da smo se mi dobro proveli (možda ono sponzorsko pivo :) - nadamo se da će Zlatna Koogla opstat i u buduće - jer usprkos propustima u organizaciji - vrijednost ove nagrade je upravo ta što je ona glas naroda, bez lažnog glamura i senzacionalizma, te u prvom redu promicanju kvalitetnih glazbenika!












E da djelili su i Zlatno Rooglo... ( i opet je kao smješno trebalo bit sprdanje na račun Severine?!?!?)