12. Mali Marulić

12. Mali Marulić

Dvanaesti Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić održat će se u Splitu od 9. do 12. travnja 2019., a tijekom 4 dana nastupit će 6 kazališta. Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovat će gotovo 100 kazališnih umjetnika i gostiju, a predstave i druge programe pratit će više od 2 000 malih i velikih gledatelja.

Dvanaesti Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić održat će se u Splitu od 9. do 12. travnja 2019., a tijekom 4 dana nastupit će 6 kazališta.

Izbornik Ivan Plazibat je između 22 prijavljene predstave izabrao njih 8 koje će biti izvedene u natjecateljskom dijelu programa:
1. Anica Tomić i Jelena Kovačić: MOJ RAZRED 2. B / redateljica: Anica Tomić / produkcija: Gradsko kazalište lutaka Split
2. Tamara Kučinović: ZAMRZNUTE PJESME / redateljica: Tamara Kučinović / produkcija: Gradsko kazalište lutaka Rijeka
3. Ivana Francišković Olrom: ČUDAK ŠUMEK / redateljica: Morana Dolenc / produkcija: Kotar teatar (u koprodukciji s kazalištem Mala scena)
4. Ana Prolić: NIKOMU PRAVO / redateljica: Ana Prolić / produkcija: Kazalište lutaka Zadar
5. Kristijan Ugrina: ZDRAV I ČIST DOM, TO JE BAŠ PO MOM / redatelj: Kristijan Ugrina / produkcija: Zagrebačko kazalište mladih.
6. Ivana Đula i Milica Sinkauz: AVANTURE MALOG JUJU / redateljica: Renata Carola Gatica / produkcija: Gradsko kazalište lutaka Rijeka
7. Ratko Zvrko: GRGA ČVARAK / redatelj: Dario Harjaček / produkcija: Gradsko kazalište lutaka Split
8. Petra Cicvarić: U POTRAZI ZA SLOVOM R / redatelj: Peđa Gvozdić / produkcija: Gradsko kazalište Zorin dom, Karlovac

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine: Marija Sekelez, glumica i kazališna producentica, Igor Tretinjak, teatrolog, profesor hrvatskog jezika i književnosti i kazališni kritičar, Selma Spahić, redateljica, Siniša Novković, glumac, kazališni autor i redatelj te doc.dr.sc. Višnja Rogošić, teatrologinja.

Stručni žiri od ove godine ima pravo dodijeliti još jednu, uvjetnu nagradu, koja nosi ime Zdenke Mišure, dugogodišnje ravnateljice GKL- Split, koja je prije 12. godine pokrenula Festival Mali Marulić i svojim djelovanjem značajno pridonijela kazalištu i kulturi Grada Splita. Službeni naziv je Nagrada Zdenka Mišura, za najveći kazališni izazov.

Jednu nagradu, onu za najbolju predstavu po njihovom sudu, dodijelit će i dječji žiri kojeg čine učenici od 1. do 5. razreda splitskih osnovnih škola.

NAGRADE NATJEČAJA MALI MARULIĆ ZA NAJBOLJI DRAMSKI TEKST

U roku do 6. siječnja 2019. na Natječaj za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić pristiglo je 18 tekstova. Žiri u sastavu Ana Prolić, Belmondo Miliša i Jasen Boko dodijelio je dvije nagrade: prvu tekstu RIBE U NEVOLJI Petre Cicvarić, a drugu tekstu SONATA ZA KANTU ZA SMEĆE Kristine Gavran. Žiri za najbolji tekst će nagrade dodijeliti u utorak 9. travnja u 19 sati , u sklopu programa svečanog otvaranja festivala u Gradskom kazalištu lutaka Split. Festival službeno počinje 9.4. ujutro u 10 sati, kada će biti izvedena predstava kazališta domaćina MOJ RAZRED 2.B., autorskog dvojca Anice Tomić i Jelene Kovačić u izvedbi glumaca Gradskog kazališta lutaka Split.

Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovat će gotovo 100 kazališnih umjetnika i gostiju, a predstave i druge programe pratit će više od 2 000 malih i velikih gledatelja. Festivalski programi događat će se na nekoliko lokacija - u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih i Multimedijalnom kulturnom centru. Detaljan program i raspored Festivala objavljen je na web stranicama Kazališta www.gkl-split.hr.

Info zona Facebook