Kako urediti sektor mladih?

26_05_2014 / 13:28h  |  Autor: I.Z.
Kako urediti sektor mladih?

U Splitu će se održati regionalna javna rasprava na temu Zakona o mladima. Aktualizirat će se potreba donošenja Zakona te problematika sektora mladih i mehanizmi koji su potrebni za njegovo kvalitetno uređenje.

Povodom konzultacija o Zakonu o mladima u Splitu će se 30. svibnja održati regionalna javna rasprava, na kojoj će sudionici moći raspravljati o financiranju sektora, radu s mladima, definiranju različitih organizacijskih statusa te o nizu drugih područja. Aktualizirat će se potreba donošenja Zakona te problematika sektora mladih i mehanizmi koji su potrebni za njegovo kvalitetno uređenje.

Uz predstavnike Ministarstva socijalne politike i mladih, među kojima će biti i Maja Sporiš, zamjenica ministrice Milanke Opačić, na konzultacijama će prisustvovati i predstavnici većine organizacija mladih i za mlade u Dalmaciji.

Regionalne konzultacije u Splitu održat će se u petak (30. 5.) od 12 do 16 sati u Info zoni. Svim sudionicima bit će omogućen povrat putnih troškova. Sudjelovati mogu svi zainteresirani s područja Dalmacije, ali je zbog potreba usmjeravanja rasprave nužno prethodno ispuniti prijavnicu na linku. Za kvalitetno sudjelovanje u konzultacijama, preporučuje se prethodno upoznavanje s literaturom dostupnom na stranicama Mreže mladih hrvatske.

>> Prijavi se na konzultacije, troškovi puta su pokriveni!

Ista rasprava već se održala u Zagrebu, održat će se još u Osijeku (6. 6.) i Rijeci (23. 6.), a internetske konzultacije na stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih bit će otvorene do 15. lipnja. Nakon završenih konzultacija Ministarstvo će odlučiti ima li uopće potrebe za donošenje Zakona o mladima i, ako ima, onda će na jesen predstaviti Nacrt Zakona o mladima koji će uputiti na javno savjetovanje.

Regionalnu konzultaciju, uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih te Agencije za mobilnost i programe EU, organiziraju Mreža mladih Hrvatske i Info zona, čiji su članovi sudjelovali i u dosadašnjem procesu izrade Zakona o mladima.