Ljetno kazalište za djecu

Datum: 9/7/2019
Početak: 10.00 h
Lokacija: Split
Ulaznica: 20/25kn
Kategorija: Predstava

Gradsko kazalište lutka Split i ovu sezonu završava revijom Ljetno kazalište za djecu. Od 4. do 11. srpnja 2019. publika će gledati pet naslova GKL-a i jedan gostujući Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca. Sve predstave počinju u 20 sati. Kao i proteklih godina, ljetni je program obogaćen izložbama i radionicama za djecu, u organizaciji splitskih muzeja.

-> 10h (Galerija Meštrović) - "Maske / lica - portreti"
Koristeći tehniku gradnje papirom, na radionici će se izrađivati portreti i autoportreti u velikim dimenzijama, razna lica ljudska i životinjska, kako bi ih djeca mogla koristiti kao maske za svoje buduće scenske nastupe. Miješajući kolaž i konstrukciju papirom radit će se izdignuti reljefi i trodimenzionalna lica. Na ovaj način djeci se zorno objašnjava prostornost i volumen, osnovni elementi kiparstva.

-> 20h (Gradsko kazalište lutaka Split) - "Bajka o ribaru i ribici"
Kazalište Zorin dom iz Karlovca gostovat će s poznatom bajkom ruskog pisca A.S. Puškina. Kada jednoga dana siromašni Ribar u mrežu uhvati neobičnu Zlatnu ribicu koja ga zamoli da je pusti u zamjenu za ostvarivanje bilo koje želje, skromni starac pusti ribicu, ne zaželjevši niti jednu želju.

Saznaj više na gkl-split.hr Direktan link Prijavi pogrešku Dojavi događaj