Ljetno kazalište za djecu

Datum: 11/7/2019
Početak: 10.00 h
Lokacija: Split
Ulaznica: 10/20/25kn
Kategorija: Predstava

Gradsko kazalište lutka Split i ovu sezonu završava revijom Ljetno kazalište za djecu. Od 4. do 11. srpnja 2019. publika će gledati pet naslova GKL-a i jedan gostujući Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca. Sve predstave počinju u 20 sati. Kao i proteklih godina, ljetni je program obogaćen izložbama i radionicama za djecu, u organizaciji splitskih muzeja.

-> 10h (Hrvatski pomorski muzej Split) - "More, amfore, brodovi"
Tijekom podvodnih arheoloških istraživanja Jadranskog mora pronađeni su predmeti kao što su: pitos koji se upotrebljavao za pohranu namirnica, žita, kasnije riba, te amfore i drugi predmeti svakodnevne uporabe (posude, zdjelice, vrčevi) koje će djeca, nakon razgledavanja muzeja, modelirati od gline. (prijave na 021 347 346 / hpms@hpms.hr)

-> 10h (Galerija Meštrović) - "Brkovi i brade, očale i šeširi"
Djeca će promatrati sebe i Meštrovićeve portrete u stalnom postavu, a zatim po izboru kroz konstrukciju papirom-kartonom izrađivati različite detalje ljudske fizionomije i odijevanja (brkove, brade, frizure, naočale, šešire…). Nakon izrade iste će koristiti na različitim portretima, mijenjajući im pritom izgled i karikirajući ih. Isto će primijeniti i na sebi, preuzimajući tako različite uloge. (prijave na 021 340 800 / mim@mestrovic.hr)

-> 20h (Gradsko kazalište lutaka Split) - "Mali Rakun"
Bajkovito putovanje hrabrog malog Rakuna, koji kreće u potragu za trskom za večeru i putem susreće mnoge životinje koje ga upozoravanju na Onoga Koji Sjedi u Jezercu, nije samo podsjetnik na činjenicu da ponekad najveći strah imamo od nas samih niti je samo poruka da su tuđa djela odraz naših – i obrnuto, nego je svojom formom i svjedok univerzalne ljepote i jednostavnosti.

Saznaj više na gkl-split.hr Direktan link Prijavi pogrešku Dojavi događaj