IMSC 2017

Datum: 21/4/2017
Vrijeme: Dnevna
Lokacija: Solin
Kategorija: Ostalo

Tema IMSC konferencije, koja se održava 20. i 21. travnja u hotelu President, je pomorstvo i znanstvene discipline vezane uz more i pomorstvo.

Na Konferenciji će sudjelovati više od 220 sudionika iz čitave Europe, ali i iz Egipta, Turske, Angole itd. Sudionici, većina znanstvenici, predstavit će oko 76 znanstvenih radova, među kojima će najzanimljiviji biti objavljeni u međunarodnom pomorskom znanstvenom časopisu Transactions on Maritime Science-ToMS (referiran u SCOPUS). U uvodnom dijelu Konferencije će se iznijeti nove činjenice vezane za sve veću potražnju za pomorcima u svijetu koju je napravio BIMCO u Man Power Reportu za 2015. U njemu su, pored ostalog iznesen novi poredak u Svijetu vezan za države s najvećim brojem pomoraca.
Nedostatak pomoraca u Svijetu prati razvoj novih tehnologija koje značajno smanjuje broj posade do te mjere da su pojedine velike tvrtke (Rolls-Royce) napravile i prototip broda bez posade tzv. Unmanned ships. Osvrt na situaciju u Svijetu i RH, dati će državna tajnica za pomorstvo Maja Markovčić Kostelac i Ana Marija Batinović (MPPI),Neven Melvan (Sindikat pomoraca Hrvatske), Ino Munitić (Udruga Hrvatskih pomoraca za zapošljavanje pomoraca-CROSMA), dekani pomorskih fakulteta iz Poljske (Gdynia), Irske (Cork), Crne Gore (Kotor), Hrvatske (Split).

Saznaj više na pfst.unist.hr Direktan link Prijavi pogrešku Dojavi događaj