Izložbe Sanje Iveković

Datum: 9/9/2019
Početak: 19.00 h
Lokacija: Dom mladih (Galerija MKC)
Kategorija: Izložba

[Otvaranje izložbe]
U ponedjeljak 9. rujna u 19 sati u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu otvaraju se dvije izložbe nastale u produkciji HDD galerije – retrospektiva grafičkog dizajna Sanje Iveković “Dvostruki život: dizajn, umjetnost, aktivizam” koja je izvorno predstavljena u HDD-u prošle godine, te izložba “Širite ženski svijet!
Izložba Sanja Iveković – Dvostruki život: dizajn, umjetnost, aktivizam predstavlja na jednom mjestu pregled grafičkog dizajna Sanje Iveković, prvenstveno u području oblikovanja knjiga i plakata, ali i vizualnih identiteta, televizijskih grafika itd, nastalih od početka 70-ih do kraja 90-ih godina, kao i nekoliko umjetničkih projekata u kojima upravo dizajn igra važnu ulogu.
Na katu galerije istovremeno će se otvoriti izložba Širite “Ženski svijet”! ● Dizajn progresivnih ženskih časopisa u periodu 1934. – 1946. Izložba tematizira publikacije feminističkih udruženja tiskane od sredine 30-ih do prvih poratnih godina, polazeći od domaćih primjera kao što su “Žena danas”, “Ženski svijet” i “Žena u borbi”, ali i komparirajući ih s istovremenim, međunarodno utjecajnim, srodnim svjetskim primjerima poput francuskog časopisa “Les Femmes” i američkog „The Woman Today“.
Izložbe su otvorene do 19. rujna.